Prečo zabezpečiť riziká pri zimných športoch?

Zverejnené 29.11.2021, Autor: Vladimír Lipiak

Pri zimných športoch   môžu nastať rôzne nepríjemnosti, ktoré môžu stať Vašu peňaženku veľa peňazí. Poistenie treba rozdeliť na dve časti: lyžovačka  na Slovensku a  v zahraničí.
Na Slovensku treba mať poistený zásah horskej služby. Ak by na zásah bol potrebný vrtuľník, tak sa môže účet vyšplhať na desiatky tisíc.
Pri lyžovačke  v zahraničí treba mať v balíku cestovného poistenia aj poistenie lyžovania.

Poistenie zimných športov  na území Slovenska
Na území SR podľa platného ustanovenia Zákona o Horskej záchrannej službe, je osoba nachádzajúca sa v horskej oblasti povinná uhradiť horskej službe náklady spojené s výkonom záchrannej činnosti alebo s pátraním, ktoré sa jej týkajú (uvedená povinnosť sa nevzťahuje na fyzické osoby, ktoré nie sú plnoleté - deti a fyzické osoby, ktoré nemajú spôsobilosť na právne úkony).

Koľko to stojí?
Pre jedného lyžiara na jeden deň lyžovačky vychádza poistenie zásahu HZS od 0,7 eura.
Pre 2 dospelých na jeden deň lyžovačky vychádza poistenie zásahu HZS od 1,15 eura.

Porovnanie cien zásahu HZS  a uzatvorenie zmluvy tu.

Kontakt na HZS: 18 300

Aplikáciu Horskej služby si môžete stiahnuť tu.

Pozor na štandardne výluky z poistenia:

- pitie alkoholu (malé množstvo je povolené)
- lyžovačka v zakázanom teréne


Horská záchranná služba pôsobí na Slovensku v týchto oblastiach: Malá Fatra, Veľká Fatra, Belianske Tatry, Nízke Tatry, Vysoké Tatry, Západné Tatry, Pieniny, Stredné Beskydy, Kysucké Beskydy, Moravsko-sliezske Beskydy, Kysucká vrchovina, Bukovské vrchy, Kremnické vrchy, Javorníky, Slovenský raj.

FotkyFoto_69482105_Sjpg

Poistenie lyžovačky v zahraničí

Pre lyžiarov, ktorí chcú využiť zahraničné svahy a chcú vylúčiť riziko finančných ťažkostí v prípade neočakávaných udalostí je potrebné mať uzatvorené cestovné poistenie s poistením lyžovačky.

Uzatvorenie zmluvy cestovného poistenia  vám umožní vycestovať do zahraničia s vedomím istoty, že ste zabezpečený pre prípad náhleho ochorenia, úrazu, straty batožiny alebo zapríčinenia škody tretej osobe, a že sa kedykoľvek môžete obrátiť na asistenčnú spoločnosť so žiadosťou o pomoc.


Koľko to stojí?

Cestovné poistenie  s poistením lyžovačky  na 7 dní pre jednu osobu začína pri sume 8,7 eur , ročné cestovné poistenie začína od sumy 29 eur.

Porovnanie cien a uzatvorenie zmluvy TU.

Pre 4 člennú rodinu (2 dospelý a 2 deti) na 7 dní dovolenky vychádza cestovné poistenie od 34 eur, poistenie na rok začína od sumy 89 eur.